New Pigs on the Block

Geregisseerd door Jimmy Kets
Bekijk de trailer

In de documentairefilm ‘New Pigs on the Block’ richt filmmaker Jimmy Kets de camera op drie varkens: Luc, Mia & Anja. Zij spelen de hoofdrol in een sociaal buurtproject. Op een met elektrische draad afgebakend stukje niemandsland, tussen een spoorweg en een kleine parking, verwerken de varkens de voedseloverschotten van restaurants en winkels uit de buurt. Een nobel opzet. De film start dan ook in een ogenschijnlijk aards paradijs, waar ze kunnen eten naar believen en waar ze warmte en vriendschap krijgen van de buurtbewoners. Maar langzaam kantelt het. De buitenwereld verstoort steeds vaker en steeds harder hun vredige bestaan. De zomer gaat intussen over in de herfst, hun plek raakt in verval, de sfeer tussen de varkens wordt grimmiger en hun vertrouwen in de mens ebt weg.

De camera brengt ons niet alleen op ooghoogte van Luc, Mia en Anja, hij kijkt vandaar ook met hen mee naar de mens. ‘New Pigs on the Block’ is een tedere confronterende film, die op ongeziene wijze de relatie belicht tussen mens en dier.

"Een ontroerende documentaire over de relatie tussen mens en dier, waarin Jimmy Kets de stilte laat vertellen." - De Morgen

Speelduur
70 min
Land
België
Genres
documentaire
Taal
Nederlands, Engels
Ondertitels
Nederlands, Frans