Hazegras

Geregisseerd door Nicolas Daenens
Bekijk de trailer

De Oostendse Hazegraswijk is berucht voor zijn maritieme verleden en bordelenbuurt. Regisseur Nicolas Daenens en de participatieve kunstpraktijk kleinVerhaal maakten samen een film over deze wijk. Ze stoomden hiervoor een cast van vijfentwintig wijkbewoners en honderd Oostendse figuranten klaar. De film is een fictieve mozaïekvertelling gebaseerd op de talrijke verhalen die de bewoners aan de regisseur toevertrouwden en ging in première op het filmfestival van Oostende.

Het verhaal volgt een aantal buurtbewoners die worstelen met hun kleine en grote problemen. De eenzaamheid bekruipt hen af en toe. Toch blijken ze meer met elkaar verbonden dan je op het eerste gezicht zou denken. ‘Hazegras’ brengt een authentiek portret van een wijk en zijn hartveroverende inwoners.

Speelduur
55 min
Cast
Charlie Wyllie, Anita Desport, Thijs Moonen, Vannety Vanbavickhove, Daniël Lizabeth, Nancy Develter, Rudi De Cock, Iris Dekeersgieter, Pascale De Sutter, Alain Delanghe, Nalani Roose, Allison-Mae Ramoudt, Gracie-Lou Ramoudt, Ismael Develter, River Staes, Ben Totté, Kris Totté, Patricia Bauwens, Kari Verleysen, Youssef Zerad, Silva Kuha, Geert Ollieuz, Gisèle Guizard
Land
België
Genres
tragikomedie
Taal
vls
Ondertitels
Nederlands